7/06/2011

środa

pudding z mielonego lnu z bananem, truskawkami i migdałami
overnight flax pudding with banana, strawberries and almonds


PRZEPIS
(1 porcja)

Składniki: 3 łyżki lnu mielonego
1 łyżka mielonych migdałów
1/4 szklanki mleka (może być sojowe)
1 średni banan rozgnieciony
1/2 szklanki wody
Przygotowanie: wieczorem przed podaniem mieszam wszystkie składniki i chowam miseczkę do lodówki. Rano dodaję dowolne owoce, orzeszki itd., zjadam na chłodno lub odgrzewam w mikrofali ~1 minutę.

 Inspiracja: Healthy Pursuit

15 komentarzy:

  1. a jak smakuj taki len?,bo wyglada smakowicie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Len jest właściwie bez smaku, tylko nadaje galaretkowość i podobno jest bardzo zdrowy, dlatego danie smakuje różnie, w zależności od tego, co do niego dodasz.. :) U mnie dominował smak banana, ale myślę, że gdyby dać też bardziej wyrazisty owoc, np. jagody, to pudding przejąłby ich smak :)
    Pozdrawiam serdecznie :)!

    OdpowiedzUsuń
  3. ach te Twoje śniadanie, takie pyszności (:

    OdpowiedzUsuń
  4. Pudding na śniadanie? Jak dla mnie super! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super, muszę taki zrobić :) Widziałam w sklepie mielony len i zastanawiałam się, do czego może się nadać oprócz panierki.

    OdpowiedzUsuń
  6. to ciekawostka z tym lnem, jesteś niesamowita. Pamiętam - jak byłam mała rodzice mi dawali do picia napar z nasion lnu, nie lubiłam tego strasznie, było niesmaczne i faktycznie lekko galaretowate. Ale od tego włosy rosną, ja faktycznie miałam wtedy zdrowe i błyszczące.
    Pozdrawiam.
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  7. pudding z lnu? ale zdrowo i smacznie też, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawy pomysł na ten len. ;) Ja póki co walczę na różne sposoby z amarantusem. :D

    I jak Ci zazdroszczę truskawek!

    OdpowiedzUsuń
  9. ciekawy ten len:))) cudne śniadanko i przepiękny podstawek pod miseczką!:))

    OdpowiedzUsuń
  10. Anonimowy6/7/11 21:59

    Łaa, jeszcze nigdy nie jadłam takiego lnu, na śniadanie, ale wygląda to bardzo apetycznie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Odpowiadam na Twoje pytanie- knedelki są zdecydowanie delikatniejsze i bardziej mięciuchne;)
    Ps: Dziś u mnie też śniadanko było truskawkowe- tosty z masełkiem, truskawkami i syropem z agawy ♥

    OdpowiedzUsuń
  12. o ja, ale ciekawy pomysł!
    ale ten len... zaintrygował mnie.

    OdpowiedzUsuń
  13. Pysznosci! Piekne zdjecia, kolory :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wczoraj wieczorem zrobiłam, dzisiaj rano zjadłam z borówkami i malinami. Delikatny i smaczny, ale następnym razem spróbuję na samym mleku zrobić i zobaczę jak wyjdzie :)

    OdpowiedzUsuń