7/26/2011

wtorek

pudding ryżowy z sosem jagodowym; arbuz
rice pudding with blueberry sauce; watermelon slices

25 komentarzy:

  1. Mmmm. Ryż na słodko, tak dawno nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Chodzi o żywność bez modyfikacji. Chodzi o to by ogórki nie były plastikowe...

    OdpowiedzUsuń
  3. Zgadzam się z tobą, ale tej akcji chodzi o Polskę. Polsce nie zagraża głód, więc nie powinno się wprowadzać plastikowej żywności skoro nie jest to konieczne.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo chciałabym móc codziennie jeść takie pyszne śniadania :) Jak zwykle u Ciebie wszystko pięknie podane! Na pewno miło rozpocząć dzień w ten sposób ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. O kurka, taki pudding to czysta przyjemność! :)
    Zdradź sekret, jak to zrobiłaś? ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja już jestem po śniadaniu, ale jak patrzę na to zdjęcie to z chęcią zjadłabym drugie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm, uwielbiam puddingi :>

    OdpowiedzUsuń
  8. jagody, jagody, jagody - w każdej postaci uwielbiam. szkoda, że już koniec sezonu dla nich :( (*)

    OdpowiedzUsuń
  9. uwielbiam Ciebie i twoje kulinarne cudeńka i wszelkie inne cudości ❤

    OdpowiedzUsuń
  10. Piękne i zdrowe śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ależ śliczna mieszanka soczystych kolorów, aż miło popatrzeć!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pysznie i kolorowo tu u Ciebie jak zawsze <3 Jakim aparatem robisz zdjecia ?

    OdpowiedzUsuń
  13. poproszę przepis na ten pudding- nigdy sama nie robiłam, a ten wygląda pysznie :)

    dziś na śniadanie przygotowałam Twoje owsiane czekoladowe batoniki- pyszność

    OdpowiedzUsuń
  14. arbuza dawno nie jadłam, pysznie (;

    OdpowiedzUsuń
  15. pyszności!:))) a ja w dni robocze tak monotonnie wcinam serek wiejski:)

    OdpowiedzUsuń
  16. ta kremowa konsystencja puddingu idealnie współgra z mocnym fioletem i kwaskowatym smakiem jagód;),pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  17. Oj lubię lubię :) Ale jutro zjem chyba coś na słodko :D

    OdpowiedzUsuń
  18. Super wygląda :)
    Dawno nie jadłam ryżu na słodko

    OdpowiedzUsuń
  19. Takie śniadanie to ja mógłbym jeść codziennie.. Śliczne i pyszne! Czegóż by chcieć więcej;)

    OdpowiedzUsuń
  20. Jak przepysznie! Poza tym, strasznie mi się podobają Twoje łyżeczki, tacki, serwetki... Gdzie takie cudo można kupić? :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Tak, wzięłam miseczkę ze sobą, nie rozstaję się z nią, tak się do niej przyzwyczaiłam, tak samo do jednej konkretnej łyżeczki, którą zawsze jem śniadania.^^"
    Ale w żadnej z kwater nie było miseczek, tylko płytkie talerze, dlatego dobrze zrobiłam. :P

    A bundz to też serek z mleka owczego, ale ma zupełnie inny smak niż oscypek. Naturalny bundz nie jest słony, tylko nawet trochę słodkawy. Ale nadaje się i do wytrawnych, i do słodkich potraw. O, tak wygląda: http://www.niam.pl/photos/PRODUCT/BACKUP/28434-ser_owczy_bundz.jpg :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Pragnę Cię poinformować, iż Twój blog został nominowany: dowiedz się więcej - zapraszam do mnie :) http://desiccated-coconut.blogspot.com/2011/07/one-lovely-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  23. Zjadłabym z wielką chęcią takie śniadanie, nie tylko we wtorek :) Ten sos z puddingiem ryżowym musiał być porannym niebem dla podniebienia :D

    OdpowiedzUsuń
  24. ten pudding z jagodami- pychota!

    OdpowiedzUsuń