pudding z mielonego lnu z bananem, truskawkami i migdałami
overnight flax pudding with banana, strawberries and almonds
PRZEPIS (1 porcja)
Składniki: 3 łyżki lnu mielonego
1 łyżka mielonych migdałów
1/4 szklanki mleka (może być sojowe)
1 średni banan rozgnieciony
1/2 szklanki wody
Przygotowanie: wieczorem przed podaniem mieszam wszystkie składniki i chowam miseczkę do lodówki. Rano dodaję dowolne owoce, orzeszki itd., zjadam na chłodno lub odgrzewam w mikrofali ~1 minutę.
Inspiracja: Healthy Pursuit
a jak smakuj taki len?,bo wyglada smakowicie;)
OdpowiedzUsuńLen jest właściwie bez smaku, tylko nadaje galaretkowość i podobno jest bardzo zdrowy, dlatego danie smakuje różnie, w zależności od tego, co do niego dodasz.. :) U mnie dominował smak banana, ale myślę, że gdyby dać też bardziej wyrazisty owoc, np. jagody, to pudding przejąłby ich smak :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)!
apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńach te Twoje śniadanie, takie pyszności (:
OdpowiedzUsuńPudding na śniadanie? Jak dla mnie super! :)
OdpowiedzUsuńSuper, muszę taki zrobić :) Widziałam w sklepie mielony len i zastanawiałam się, do czego może się nadać oprócz panierki.
OdpowiedzUsuńto ciekawostka z tym lnem, jesteś niesamowita. Pamiętam - jak byłam mała rodzice mi dawali do picia napar z nasion lnu, nie lubiłam tego strasznie, było niesmaczne i faktycznie lekko galaretowate. Ale od tego włosy rosną, ja faktycznie miałam wtedy zdrowe i błyszczące.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Monika
pudding z lnu? ale zdrowo i smacznie też, na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na ten len. ;) Ja póki co walczę na różne sposoby z amarantusem. :D
OdpowiedzUsuńI jak Ci zazdroszczę truskawek!
ciekawy ten len:))) cudne śniadanko i przepiękny podstawek pod miseczką!:))
OdpowiedzUsuńŁaa, jeszcze nigdy nie jadłam takiego lnu, na śniadanie, ale wygląda to bardzo apetycznie. ;)
OdpowiedzUsuńOdpowiadam na Twoje pytanie- knedelki są zdecydowanie delikatniejsze i bardziej mięciuchne;)
OdpowiedzUsuńPs: Dziś u mnie też śniadanko było truskawkowe- tosty z masełkiem, truskawkami i syropem z agawy ♥
o ja, ale ciekawy pomysł!
OdpowiedzUsuńale ten len... zaintrygował mnie.
Pysznosci! Piekne zdjecia, kolory :)
OdpowiedzUsuńWczoraj wieczorem zrobiłam, dzisiaj rano zjadłam z borówkami i malinami. Delikatny i smaczny, ale następnym razem spróbuję na samym mleku zrobić i zobaczę jak wyjdzie :)
OdpowiedzUsuń