7/07/2011

czwartek

zapiekana owsianka (pł. owsiane, otręby pszenne, wiórki kokosowe) z bananem, truskawkami i batonikiem kinder country
baked oatmeal (rolled oats, wheat bran, coconut) with banana, strawberries and crumbled kinder country bar

11 komentarzy:

  1. ciekawy pomysł:) gdyby takie owsianki serwowano w przedszkolu, owsianka miałaby o niebo lepszy PR... :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo słodko tu u Ciebie, ale całkiem przyjemnie ;) Ja niestety nie mam najczęściej czasu na śniadania, bo od rana jestem w pracy, ale chętnie pomarzę o Twoich :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ślicznie i zdrowo (: owsianki nie lubię ! (;

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy7/7/11 12:50

    JAK JA ZROBIŁAŚ? ;]

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale cudeńko! :) Muszę koniecznie zapiekaną owsiankę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mmm, znowu wypiek, i znowu truskawki!
    Pyszności!! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Od dawna planuję zrobić taką pieczoną owsiankę, ciekawa sprawa, a jeszcze mnie zachwyca ten dodatek batonika kinder country za którym przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ojej, to musi być pyszne :3

    OdpowiedzUsuń
  9. it looks delicious! Can I ask how you make this?

    Porridge/oatmeal is not exactly a common American breakfast. It is thought of as a disgusting bowl of stuff you eat as a last resort and pour a ton of sugar on it to cover the taste.

    I have made oatmeal the "American way" by boiling water, adding the oatmeal and raisins and cinnamon. Then putting brown sugar and milk on it when it is cooked. However I am at a loss of how to cook and combine the different grains you use for your breakfasts. I did however go out today and buy a lot of different grains because I want to try them!

    OdpowiedzUsuń
  10. ee.. jak kinder country i banany to ja się piszę!:D

    OdpowiedzUsuń
  11. Panno L, musisz mi powiedzieć jak to zrobiłaś! ;)

    OdpowiedzUsuń