tofu smażone z sosem malinowym i morelą, mirabelki, zielona herbata z malinową pianką
fried tofu with raspberry sauce and apricot; mirabelle plums; green tea with raspberry foam
jak się domyślam mam za daleko (; co do tofu to nigdy nie jadłam, nie wiem jak smakuje, ale dużo słyszałam. Ta malinowa pianka jest cudowna (: pozdrawiam i miłej niedzieli życzę (:
I kolejny niesamowity pomysł;) Dopiero teraz sobie uświadomiłam, że nigdy nie przyszłoby mi na myśl zjeść tofu na słodko:) A przecież to musi być pyszne! Pozdrawiam
@Danusia Trochę daleko (Podkarpacie kłania się :P), ale jakbyś się w te rejony wybierała, to wiesz.. :) Dziękuję bardzo i nawzajem kochana!
@Kamilaa Tofu wędzone z Polsoi :)
@Przygody Kulinarne Do tofu moim zdaniem trzeba się po pierwsze przyzwyczaić, a po drugie trzeba je przyprawić ;) Spróbować warto, może akurat Ci się spodoba :)
@MuffinMonsters niesamowite!^^ Tofu można wędzić, smażyć, marynować, piec, robić z niego serniki, zapiekanki, desery na zimno, lody, pasty.. wszystko, serio, tofu to niekończąca się skarbnica potraw :)
@Majcia nie będę mówić głośno, kogo bym tak nazwała.. <3
@Milena To tekturowe pudełeczko jest self-made, nawet ostatnio dodałam szablonik do ściągnięcia dla każdego, więc jeśli jesteś zainteresowana to zapraszam tutaj :)
@Burczymiwbrzuchu też miałam mieszane uczucia, ale tofu się sprawdza również na słodko :) Mam też ochotę na takie z karmelizowanym miodem, powinno się pojawić niedługo.. :)
@Mnemonique Zawstydzasz mnie.. :) Pianka to efekt uboczny robienia soku z malin.. dziś rano było u mnie gotowanie, a przy tym na powierzchni tworzy się taka pianka..najpierw wyjadałam ją łyżeczką, a potem stwierdziłam, że dodam sobie do herbaty.. było pycha! <3 Również pozdrawiam i życzę miłego tygodnia :)
@Goh. Czuję się zaszczycona :P Dziękuję Ci bardzo :)
@Michalina Ja miałam obiekcje, ale okazało się, że jest pycha.. tofu jest dość neutralne, więc i na słodko można je przyrządzić :) Dziękuję.
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze! Dla niepróbowaczy - polecam tofu. Trzeba się przyzwyczaić i przekonać (bo nieprzyprawione jest dość bezsmakowe, ale dzięki temu można je na tysiące sposobów przyrządzić), ale potem trudno z niego zrezygnować.. :) Pozdrawiam słonecznie <3
jak się domyślam mam za daleko (;
OdpowiedzUsuńco do tofu to nigdy nie jadłam, nie wiem jak smakuje, ale dużo słyszałam. Ta malinowa pianka jest cudowna (:
pozdrawiam i miłej niedzieli życzę (:
uwielbiam tofu :D Twoje to wędzone czy zwykłe?
OdpowiedzUsuńcudowne śniadanko <3
Domyslam się, że smakuje bardzo fajnie, aczkolwiek ja tez nigdy nie próbowałam tofu :-)
OdpowiedzUsuńNa pytanie co do babki odpowiedziałam na moim blogu :-)
to wygląda nieziemsko *_*
OdpowiedzUsuńmusi być pyszne - jadłam tofu, smaczne było, jednak nigdy nie miałam pomysłu co z nim zrobić. to teraz już wiem ^^
Smażone tofu? Toż ja zwykłego nigdy nie jadłam... Ale wygląda pysznie! W najbliższym czasie kupię tofu. :)
OdpowiedzUsuńŚliczności <3
OdpowiedzUsuńso much fruit *__* I love it ))
OdpowiedzUsuńexcellent breakfast!
Ale mam teraz ochotę spróbować w końcu tofu!
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie;*
Nie przepadam za tofu, ale w takiej odsłonie chętnie bym jeszcze raz do niego podeszła ;)
OdpowiedzUsuńjeszcze nigdy nie jadłam tofu, a u ciebie tak ślicznie wyglada twoje śniadanie
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy tofu :D Ale tak smakowicie wygląda że chyba w najbliższym czasie kupie :))
OdpowiedzUsuńPięknie tu!
OdpowiedzUsuńGdzie kupujesz takie ładne tekturowe opakowania?
I kolejny niesamowity pomysł;) Dopiero teraz sobie uświadomiłam, że nigdy nie przyszłoby mi na myśl zjeść tofu na słodko:) A przecież to musi być pyszne! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWow! W życiu bym nie pomyślała, żeby jeść tofu w taki sposób! Uwielbiam Cię normalnie :]
OdpowiedzUsuńa ja muszę w końcu zainwestować w tofu i się przekonać jak smakuje ;3
OdpowiedzUsuńtofu z sosem owocowym i owocowymi sosami?
OdpowiedzUsuńpoproszę!
aaaa, kolory nieziemskie, śniadanie dla królewskiej pary, tak sobie to wyobrażam. Jak się robi taką malinową piankę!!! domagam się odpowiedzi!!!
OdpowiedzUsuńno i pozdrawiam słonecznie, przesłonecznie!
Monika
ty dziewczyno potrafiłabyś mnie przekonać nawet do tofu:) wygląda to pięknie:)
OdpowiedzUsuńTofu na słodko nie miałam okazji jeść, ale Twoje mnie zachęciło :). Pyszne owoce dobrałaś, no i ta malinowa pianka <3.
OdpowiedzUsuń@Danusia Trochę daleko (Podkarpacie kłania się :P), ale jakbyś się w te rejony wybierała, to wiesz.. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i nawzajem kochana!
@Kamilaa Tofu wędzone z Polsoi :)
@Przygody Kulinarne Do tofu moim zdaniem trzeba się po pierwsze przyzwyczaić, a po drugie trzeba je przyprawić ;) Spróbować warto, może akurat Ci się spodoba :)
@MuffinMonsters niesamowite!^^ Tofu można wędzić, smażyć, marynować, piec, robić z niego serniki, zapiekanki, desery na zimno, lody, pasty.. wszystko, serio, tofu to niekończąca się skarbnica potraw :)
@Majcia nie będę mówić głośno, kogo bym tak nazwała.. <3
@Milena To tekturowe pudełeczko jest self-made, nawet ostatnio dodałam szablonik do ściągnięcia dla każdego, więc jeśli jesteś zainteresowana to zapraszam tutaj :)
@Burczymiwbrzuchu też miałam mieszane uczucia, ale tofu się sprawdza również na słodko :) Mam też ochotę na takie z karmelizowanym miodem, powinno się pojawić niedługo.. :)
@Mnemonique Zawstydzasz mnie.. :)
Pianka to efekt uboczny robienia soku z malin.. dziś rano było u mnie gotowanie, a przy tym na powierzchni tworzy się taka pianka..najpierw wyjadałam ją łyżeczką, a potem stwierdziłam, że dodam sobie do herbaty.. było pycha! <3
Również pozdrawiam i życzę miłego tygodnia :)
@Goh. Czuję się zaszczycona :P Dziękuję Ci bardzo :)
@Michalina Ja miałam obiekcje, ale okazało się, że jest pycha.. tofu jest dość neutralne, więc i na słodko można je przyrządzić :) Dziękuję.
Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze! Dla niepróbowaczy - polecam tofu. Trzeba się przyzwyczaić i przekonać (bo nieprzyprawione jest dość bezsmakowe, ale dzięki temu można je na tysiące sposobów przyrządzić), ale potem trudno z niego zrezygnować.. :)
Pozdrawiam słonecznie <3
Dziękuję bardzo za odnośnik do pudełeczka. Papier wizytówkowy mam, trzeba tylko zainwestować w kolorowy tusz :)
OdpowiedzUsuńCiągle mnie zadziwiasz, u Ciebie nawet tofu świetnie się prezentuje! Jesteś WIELKA!
OdpowiedzUsuńtofu nigdy nie odmówię, bardzo lubię
OdpowiedzUsuńjak zrobiłaś malinową piankę na herbacie?!
OdpowiedzUsuńTwoje śniadania są GE-NIAL-NE!
;)
That looks SO yummy
OdpowiedzUsuń