9/28/2011

środa

proteinowa pizza z serkiem kremowym, kiwi, bananem, jabłkiem, malinami, migdałami, żurawiną i orzechową czeko; herbata z napojem aloe vera
low-carb pizza w. cream cheese, kiwi, banana, apple, rasp- n cranberries, almonds n nuts chocolate; tea with aloe vera drink

PROTEINOWA PIZZA NA SŁODKO (1 porcja)
Składniki:
3 łyżki otrębów
2 łyżki serka wiejskiego
1 jajko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
+ dodatki
Przygotowanie:
1. Wszystko oprócz jajka blenduję na gładką masę. Dodaję jajko, blenduję ponownie
2. Przelewam masę do natłuszczonej (/wyłożonej papierem) okrągłej foremki i rozsmarowuję ją na cienką warstwę (u mnie średnica ~18cm)
3. Wstawiam do nagrzanego piekarnika, piekę ok. 10 minut w 180*C.
4. Wyjmuję, układam dodatki (ja posmarowałam serkiem kremowym placek i ułożyłam owoce i bakalie), wstawiam do piekarnika jeszcze na ok. 10-15 minut
5. Gotowe, smacznego! <3

Zupełnie subiektywnie rzecz ujmując: była przepyszna! :3


SWEET HIGH-PROTEIN PIZZA
Ingredients:

3 T bran
2 T cottage cheese
1/2 t baking powder
1 egg
1 tsp sugar (omit it or use a sweetener to make it absolutely low-carb)
+toppings to your taste
Method:
1. Blend everything except of egg together, then add the egg and blend it again.
2. Pour the mixture into greased baking form, spread the dough to make a thin pizza crust.
3. Put it into the pre-heated baking oven, bake for ~10 mins in 180*C.
4. Take it out of oven, decorate with your selected toppings (I spreaded cream cheese on the crust and arranged fruits and nuts on it), bake for another 10-15 mins.
5. Enjoy! <3

34 komentarze:

  1. Obłędne... Czekam na przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdjęcia są przecudne! Wspaniałe danie :) Pozdrawiam, Panno L! ;*

    OdpowiedzUsuń
  3. Niesamowicie podobają mi się twoje zdjęcia! Może zachęcą mnie do regularnego jedzenia śniadań?

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm jeszcze nie jadłam słodkiej pizzy;)pysznie mocno owocowa;d,również pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Słodka pizza... Lubię to, chcę to. :3 Królewskie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Anonimowy28/9/11 16:04

    ciekawie się zapowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Anonimowy28/9/11 16:29

    jak zawsze slicznie...<3
    -M.

    OdpowiedzUsuń
  8. świetne. Ja nie jestem w stanie zebrać się rano, by zrobić takie rzeczy.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ojej, jak bosko wygląda! Pizza na słodko brzmi paradoksalnie, ale widząc takie cudo, nie można nie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  10. omnomnomn ;> pizza na słodko ? ;) super !

    OdpowiedzUsuń
  11. Pizzy na słodko nigdy nie jadłam, ale zapowiada się obłędnie pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  12. No no, pizza na słodko, nie jadłam jeszcze (: ale wygląda pięknie (:

    OdpowiedzUsuń
  13. Zapisuję, zapisuję!! :)
    Pyszna pizza! :) Ciekawa jestem czy w wytrawnej wersji też by się taka sprawdziła, na kolacyjkę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Wow, this is absolutely my kind of pizza! And thank you so much for your comment on my blog, I really appreciate you taking the time to answer my questions! Hugs from Anette :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pizza na słodko! dla mnie bomba! :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jesteś niemożliwa jeśli chodzi o pomysły! <3

    OdpowiedzUsuń
  17. A czy da radę ją usmażyć na patelni a nie wkładać do piekarnika? Jak myślisz, wyjdzie wtedy?

    OdpowiedzUsuń
  18. Pierwszy raz poczułam tak wielką chęć na zjedzenie pizzy :-). Świetny pomysł na leniwe śniadanie :-).

    OdpowiedzUsuń
  19. Czegoś tak pomysłowego i ładnego to chyba nigdy na żadnym śniadaniowym blogu nie widziałam! Pozazdrościc takiego śniadanka :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ale wypasiona słodycz!

    OdpowiedzUsuń
  21. Genialna i piękna! :) Na razie tylko zwykłą pizze na słodko robiłam, proteinowej jeszcze nie próbowałam. :D

    OdpowiedzUsuń
  22. Cudo! Takie kolory to istna radość dla oczu!

    OdpowiedzUsuń
  23. Anonimowy29/9/11 08:59

    A na patelni to sie da usmazyć ?

    OdpowiedzUsuń
  24. zapisuję do wypróbowania, koniecznie! a drugie zdjęcie jest po prostu świetne :)

    OdpowiedzUsuń
  25. @Madzialena, @Anonimowy Tak, można na patelni, ewentualnie wyjdzie mniej "puszysta", ale na pewno się uda :) Jeśli posiadacie można też na ok. 3 minuty wstawić do mikrofalówki - również wyjdzie mniej wyrośnięta, ale całkowicie zjadliwa :)

    Dziękuję wszystkim bardzo za Wasze miłe słowa :) Ostatnio nie nadążam z odwzajemnianiem odwiedzin, ale obiecuję to niedługo nadrobić. Trzymajcie się cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  26. twoja pizza to świetny pomysł na przesmaczny deserek!:))) kiedyś wypróbuję:))) pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  27. Chętnie zrobię taką serkową pizzę :)

    OdpowiedzUsuń
  28. A gdyby tak otręby zastąpić 3 łyżkami mąki - wyjdzie to? Nie mogę jeść tak dużo otrębów na raz.
    Ile wtedy trzeba by to piec? Bardzo proszę o szybką odpowiedź w miarę możliwości, planowałam tę pizzę na jutrzejsze śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  29. I haven't been online much the last several months and have been spending my day catching up on all of your yummy breakfast posts. This pizza looks absolutely delicious! I can't wait to try it.

    OdpowiedzUsuń
  30. Anonimowy18/1/12 17:16

    własnie sie zajadam tą pizza :D
    drobre problemy z odklejeniem jej :D ale pozatym jest ok : D

    OdpowiedzUsuń
  31. Anonimowy24/1/12 09:14

    a kiedy coś nowego?!

    OdpowiedzUsuń