8/01/2011

poniedziałek

bananowe scramble owsiane z borówkami; Frugo czarne ( ♡! )
banana-oats scramble with blueberries; black Frugo juice




PRZEPIS
(1 porcja, wegańskie)
Składniki: 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
1/2 dużego banana
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka wiórek kokosowych
1 łyżka otrąb pszennych
2 łyżki mleka roślinnego
szczypta cynamonu
kilka borówek
Przyg.:Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Patelnię nagrzewam i minimalnie natłuszczam. Wykładam masę na patelnię, "rozpłaszczam", smażę jakieś 3 minuty. Odwracam na drugą stronę, smażę kolejne 3+ min. Podaję w dowolny sposób - jako danie samodzielne lub "kotlecik" do słodkiego burgera. Smacznego!

RECIPE (1 serving, 100% vegan)
Składniki: 3 T instant oats
1/2 big banana
1 T peanut butter
1 T shredded coconut
1 T wheat bran
2 T vegetable milk
pinch of cinnamon
a few blueberries
Przyg.:
Combine all the ingredients well. Heat and grease a pan. Plop the mixture into the pan and flatten it, heat for about 3 mins until slightly browned. Flip it to the other side, heat for another 3+ mins. Serve topped with anything u like or use it as a filling for a sweet burger. Enjoy! :)

29 komentarzy:

  1. Fajny śniadaniowy placek.
    ps. Ja mam tak samo z twoimi śniadaniami ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy1/8/11 09:53

    Pomysłowy placuszek. :) I Frugoo! Wróciło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny placek :D mm.. frugo <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Anonimowy1/8/11 10:24

    pomysłowo :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy1/8/11 10:32

    mmm, pyyycha! na pewno zrobię :>>

    OdpowiedzUsuń
  6. fajnie, że frugo wróciło, piłam je niedawno nocą, na gdańskiej starówce, przyjemne to wspomnienia. takie śniadanie to przyjemny początek dnia.

    OdpowiedzUsuń
  7. łaaa! Dawno nie było u mnie żadnych placków i placuszków. Jak on pięknie wygląda! :D
    I Frugo! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Frugo mnie rozczarowało. Chociaż nie. To JA samą siebie rozczarowalam. Bo po tych iluśtam latach, smaki mi się trochę pozmieniały i jest dla mnie absolutnie ZA SLODKIE. I to tak nie do przełknięcia. Ale i tak zawsze uśmiecham się kiedy widzę je znowu na połce w sklepie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Frugo <3! ;) Pyszne śniadanie!!

    OdpowiedzUsuń
  10. musiałabym takiego placka skosztować koniecznie (:

    OdpowiedzUsuń
  11. fantastyczny placuszek i ładnie się nazywa do tego :)

    Pozdrawiam
    monika

    OdpowiedzUsuń
  12. scramble zapisuję do wypróbowania, bo czasem mam ochotę na coś takiego, a zazwyczaj nie mam jajek:) czarne frugo już też zaliczyłam - smaki dzieciństwa:)))

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam oglądać Twoje śniadania!
    Jeszcze nie próbowałam Frugo, muszę kupić, to mój smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jak zwykle smaczne, zdrowe i kolorowe śniadanko.

    OdpowiedzUsuń
  15. Fantastyczny, wygląda jak spód od kruchego ciasta. Zjadłabym ze smakiem :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jak zwykle zaśliniłam monitor:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Twoje śnidanaia zawsze wyglądają nieziemsko. Powiedz sama wymiślasz przepisy czy znajdujesz w różnych książkach itd?
    Tan placek wygląda nieziemisko, napewno spróbuję.
    Już zapisuję przepis.

    OdpowiedzUsuń
  18. normalnie... och!
    i frugo do popitki. życ, nie umierac!

    OdpowiedzUsuń
  19. fajne to :) do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  20. Planuję, jak tylko dorobię się blendera ;)

    OdpowiedzUsuń
  21. frugoo.. o marzy mi się takie śniadanko:)!

    OdpowiedzUsuń
  22. this looks so good. you take really wonderful photos!

    OdpowiedzUsuń
  23. Anonimowy31/8/11 10:35

    Zrobiłam.Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  24. Od niedawna śledzę Twojego bloga. Dzisiaj na sniadanie zrobilam ten placuszek- cos niewiarygodnego, niebo w gębie! Jedynie maslo zastąpilam miodem i dodałam szczyptę przyprawy do piernika przez co placek miał delikatnie korzenny posmak. Uwielbiam wszelkie kombinacje z zapiekanymi płatkami owsianymi. Jestes niesamowita!

    OdpowiedzUsuń