8/17/2013

sobota

kaszka manna na malinowym mleczku sojowym z nektarynką, żurawiną i sosem lukrecjowym
semolina baked w. raspberry soy mik with nectarine, dried cranberry n. salty liquorice sauce

10 komentarzy:

  1. wszystko pycha, tylko nie ten sos- nie znoszę lukrecji ;p

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też tak zawsze myślałam ale wiesz, pokochałam ją jedząc lody malinowe z sosem lukrecjowym - to przepyszne połączenie.. no i kojarzy mi się z moją Szwecją <3

      Usuń
  2. Jak zrobić taki sos?
    Nie widziałam jeszcze malinowego mleczka sojowego, muszę je gdzieś dorwać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem, czy w domowych warunkach można go zrobić ;) Ja przywiozłam ze Szwecji swój: http://www.flickr.com/photos/kupfers/9108746091/ (ten różowy, saltlakrits), myślę, że w Kuchniach Świata lub innym podobnym miejscu będzie dostępny tez w Polsce. A mleczko to już rodzimy wyrób, mają różne owocowe smaki i są w szklanych buteleczkach, o takie: http://www.prosoya.pl/index.php?id=produkty&t=mleczko polecam, naprawdę pyszne! (I oni mi niestety nie płacą za reklamę :<)
      Miłego dnia :)

      Usuń
  3. malinowe mleczko sojowe? nigdy o nim nie słyszałam! sos z lukrecji też ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kochana, w sprawie tych produktów: patrz wyżej :)
      Pozdrawiam ciepło!

      Usuń
  4. Anonimowy17/8/13 13:31

    Ciekawi mnie ten sos lukrecjowy. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Sos lukrecjowy? Interesujące ;)

    OdpowiedzUsuń